صفر تا صد مدیریت رستوران – از کجا شروع کنیم؟

صفر تا صد مدیریت رستوران

فهرست مطالب

از جمله مشاغل مورد نیاز در اقصی نقاط جهان، مدیریت رستوران است که در وهله اول تحت عنوان ارائه خدمات مطلوب به مشتری شناخته می­شود؛ اما در واقعیت رستوران داری می­تواند ابعاد گوناگونی چون پشتیبانی پرسنل، کنترل هزینه، مدیریت قراردادها، استخدام و اخراج، بازاریابی و.. را شامل شود.

در واقع یک مدیر رستوران در عین برخورداری از ظاهر آراسته و کلام رئیس مأبانه، باید ذهنی هوشمند و پویا داشته باشد تا از توان مدیریت جزئیات در ساعات کاری طولانی بهره­مند شود. به بیانی دیگر، رستوران داری می­تواند وظیفه­ای باشد که مشتریان را نسبت به یک رستوران علاقمند می­سازد یا آن­ها را از محیط مذکور فراری می­دهد! لذا نکات کلیدی بسیاری در حیطه مدیریت رستوران وجود دارند که بر اساس آن­ها می­توان مدیری لایق و کارآمد بود. به منظور بررسی این نکات کلیدی، ابتدا باید مسئولیت­های یک رستوران دار را بدانید و در وهله بعدی با تکیه بر استراتژی­ها و نکات اساسی در مدیریت، می­توانید همان مدیر توانمندی شوید که مشتریان را به سمت رستوران خود جذب می­کند. از این رو در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با شگفتی­های دنیای یک رستوران دار آشنا شوید.

11 نکته ضروری در مدیریت رستوران

گفتیم که مدیریت رستوران یک شغل پر از چالش است که به منظور انجام­گیری صحیح آن، رعایت چند نکته ضروری جزء الزامات است.

برخورداری از رویکرد مثبت نسبت به کار

شاید اولین نکته مهم برای اینکه بتوان صفت رستوران دار لایق را به شما اعطا کرد، دید مثبت شما به کار باشد. در گام اول فراموش نکنید که شما راس همه چیز هستید و نگاه همه پرسنل به شماست، روحیه کاری خود را حفظ کنید و هر موقع که حس کردید خسته هستید و نمی­خواهید به کار کردن ادامه بدهید، اهداف­تان را به یاد بیاورید و به تلاش خود ادامه بدهید. نگرش مثبت مدیریت رستوران بر روی انجام­گیری صحیح عملیات رستوران تاثیر شگرفی دارد. در مقابل نگرش منفی شما می­تواند روحیه پرسنل را تضعیف کند.

کارکنان را در تصمیم­گیری­ های مربوط به مدیریت دخالت دهید

زمانی که شما به عنوان یک رستوران دار، نظر پرسنل خود را در انجام کارها می­پرسید، سبب ایجاد حس تعلق خاطر در آن­ها می­شوید. به عنوان مثال زمانی که می­خواهید تغییری در منوی رستوران ایجاد کنید، از پرسنل خود در مورد این تغییر سوال بپرسید، بی­شک کارکنان نسبت به علایق و غذاهای مورد پسند مشتریان بیشتر از شما مطلع هستند.

واگذاری صحیح کارها به کارکنان

برای اینکه مدیریت رستوران در یک مسیر هموار صورت گیرد، نیازمند کارکنانی هستید که در انجام مسئولیت­های خود متخصص باشند. یعنی شما به عنوان مدیر رستوران باید کارها و وظایف را به درستی میان پرسنل خود تقسیم کنید. این کار را به نحوی انجام دهید که اگر موقعیتی پیش آمد که برای چند ساعت در رستوران حضور نداشتید، از درست انجام شدن وظایف پرسنل اطمینان داشته باشید.

به امور مالی رستوران توجه کنید

واقعیت امر این است که شما رستوران دار هستید تا کسب درآمد کنید، پس امور مالی رستوران از اهمیت بالایی برخوردار است. نسبت فروش به سرمایه گذاری را در نظر بگیرید. کلید مدیریت صحیح امور مالی این است که بدانید سرمایه خود را در چه مسیری و در چه زمانی خرج کنید. سعی کنید برای این فرآیند از یک حسابدار متخصص یا فردی که هوش اقتصادی خوبی دارد کمک بگیرید.

مسئولیت ­پذیری را به خود و کارکنان مجموعه تلقین کنید

یک مجموعه کاری زمانی موفق می­شود که هر شخص در آن مجموعه مسئولیت خود را به درستی انجام بدهد و خود را نسبت به وظایفی که دارد مسئول بداند. در مدیریت رستوران ممکن است شما روزهایی را ببینید که لازم است همه کارکنان در تکاپو باشند و در عین حال روزهایی وجود خواهد داشت که در هر ساعت یک مشتری هم نداشته باشید؛ اگر در هر شرایطی همه پرسنل خود را موظف بدانند، رستوران در روزهای شلوغ و پرکار نیز به بهترین نجو ممکن اداره خواهد شد. همچنین سعی کنید روحیه اشتباه­پذیری داشته باشید؛ یعنی هر کارکن باید برای اشتباه خود مسئول باشد و در کم­ترین زمان ممکن نسبت به رفع آن اقدام نماید.

برای رستوران خود بازاریابی کنید

مدیریت رستوران به این معنا نیست که در رستوران بنشینید و منتظر خیل عظیمی از مشتریان باشید؛ بلکه یک مدیر رستوران موظف است که برای رستوان خود بازاریابی کند. برای بازاریابی می­توانید از طراحی وب سایت، نسب پوستر، ثبت آگهی، تبلیغات و.. استفاده کنید تا در مرحله اول مشتری جذب کنید و در مراحل بعدی باید برای تبدیل کردن این مشتریان به مشتریان ثابت یا معرفی­کنندگان رستوران شما به مشتریان آینده، تلاش کنید.

مدیریت مطلوب منوی رستوران

منوی رستوران می­تواند شناسنامه محیط کاری شما باشد؛ به گونه­ای که شاید بعدها مشتریان رستوران شما را با نام آن نشناسند و یکی از غذاهای محبوب خود را که در منو وجود دارد را برای معرفی رستوران شما به زبان بیاورند. بنابراین طراحی منو اهمیت بسیار زیادی در جلوه رستوران شما دارد. تک تک آیتم­هایی که در منو قرار می­دهید را با یک سرآشپز حرفه­ای بررسی کنید تا بهترین­ غذاها را برای مشتریان خود آماده کنید.

رضایت مشتری بیشترین اهمیت را دارد

در واقع مهم­ترین و چالش­برانگیز­ترین چیزی که تمام مجموعه رستوران به سبب آن شکل می­گیرد و پرسنل و شما برای آن تلاش می­کنید، رضایت مشتری است. در مدیریت رستوران ممکن است با مشتریان گوناگونی روبه­رو شوید که هرکدام سلیقه غذایی منحصربه­فرد و نحوه برخورد متفاوتی دارند؛ گاها حتی باید در مقابل بی­احترامی مشتری نیز سکوت کنید و بر خونسردی و آرامش خود مسلط باشید. هدف شما جنگ با مشتری نیست، بلکه رضایت او است که شما را به موفقیت می­رساند.

موفقیت­ های خود را جشن بگیرید

حتی برای کوچک­ترین موفقیت­های رستوران هم ارزش قائل باشید و آن را با کارکنان خود جشن بگیرید. هرچه که باشد این موفقیت شماست و شما و تمامی پرسنل به این تجدید قوا نیاز دارید. همچنین که حضور مشتریان در این دست از جشن­ها به آن­ها حس قدرت را القا می­کند و نشان می­دهد که در رستوران خوب و موفقی در حال میل کردن وعده­های غذایی خود هستند.

بخش مهم دیگری که یک رستوران دار یا مدیر رستوران باید به آن توجه ویژه داشته باشد، مدیریت مطلوب کارکنان است. برگزاری جلسات هفتگی، پاداش دادن به پرسنل برتر، تشویق کارکنان، اجرای عدالت و حتی انتقاد و بازخواست به موقع، راهکارهایی هستند که برای مدریریت صحیح پیشنهاد می­شوند.

 کارکنان خود را به خوبی مدیریت کنید

بخش مهم دیگری که یک رستوران دار یا مدیر رستوران باید به آن توجه ویژه داشته باشد، مدیریت مطلوب کارکنان است. برگزاری جلسات هفتگی، پاداش دادن به پرسنل برتر، تشویق کارکنان، اجرای عدالت و حتی انتقاد و بازخواست به موقع، راهکارهایی هستند که برای مدریریت صحیح پیشنهاد می­شوند.

استفاده از نرم افزار رستوران

یکی دیگر از ضرورت­های مدیریت صحیح رستوران، استفاده از سیستم مدیریت رستوران یاManagement System  Restaurant(RMS)، است که طیف وسیعی از مشکلات مربوط به رستوران را حل می­کند. در واقع یک رستوران دار باید ابعاد گوناگونی از رستوران را مدیریت کند که اگر در این راه یک نرم افزار در کنار او باشد، بدون شک عملکرد مدیر رستوران بهتر خواهد بود. به عنوان مثال پردازش سفارش­ها، مدیریت منو، سفارش آنلاین، بازاریابی، کنترل تراکنش­ها و.. مسئولیت­هایی هستند که می­تواند بر عهده نرم افزار رستوران گذاشت.

مزایای استفاده از نرم افزار رستوران

  • انتشار منو در نرم افزار و قرار دادن تصاویر رستوران
  • امکان مدیریت فروش و حسابداری رستوران
  • امکان مدیریت انبار رستوران
  • امکان مدیریت شیفت­ کارکنان
  • ثبت سفارش بر اساس میز مشتریان
  • گزارش جامع از فرآیند کار
  • قابلیت شخصی­سازی نرم­افزار
  • استفاده بلند مدت از نرم افزار
  • معرفی رستوران در محیط مجازی

شایان ذکر است که این­ها تنها بخشی از مزایای نرم افزار مدیریت رستوران را شامل می­شوند و اگر بیشتر با این سیستم آشنا شوید، از تاثیر آن در عملکرد بهتر رستوران خود شگفت­زده خواهید شد.

چالش­ ها و مشکلات رایج در مدیریت رستوران

منظور از چالش­ها و مشکلات رایج یک مدیر رستوران، آن دسته از مشکلاتی است که شاید در شرح شغل یا وظایف رستوران دار نیستند، اما وی به سبب جایگاهی که دارد، باید در مواجهه با این چالش­ ها به مدیریت خود ادامه بدهد.

تقویت روحیه کارکنان

ممکن است شرایطی ایجاد شود که شخص شما به عنوان مدیر رستوران احساس ضعف کنید و حس ترس و ناامیدی داشته باشد؛ اما با این حال موظف خواهید بود که حس ترس و ناامیدی کارکنان را کم کنید و برای تقویت روحیه آن­ها تلاش کنید. شما مدیر رستوران هستید و گاها باید همچون یک پدر قوی و استوار باقی بمانید تا پرسنل روحیه کاری خود را از دست ندهند.

تعمیر و نگهداری عمومی

شاید برای شما شرایطی ایجاد شود که مجبور شوید شخصا قسمتی را تمیز کنید و در این حین دست­ها و لباس­های­تان کثیف شوند. این شرایط یک نوع چالش مدیریتی هستند که در تضاد با وظایف اصلی شما می­باشند.

دانش فنی

آپدیت دانش فنی مانند استفاده از نرم افزار و راه اندازی یک رستوران مجازی در گوشی­های موبایل، از دیگر وظایف چالش برانگیز یک مدیر رستوران است.

ادامه دادن تحصیلات و کسب دانش

شما با قرارگیری در جایگاه مدیریت رستوران موظف هستید که مدام سطح دانش خود را ارتقا دهید و با ابزارها، سیستم­ها جدید یا فرآیندهای آموزشی نو، آشنایی پیدا کرده و اطلاعات کسب کنید.

نوآوری

این چالش به اهمیت استفاده از نرم افزار رستوران اشاره دارد. در دنیای تکنولوژی حاضر یک مدیر رستوران نیز باید فرآیندهای مربوط به مدیریت را در سیستم اجرا کند و راه حل­های اساسی را جهت استفاده بهتر از نرم افزار ارائه دهد.

تحصیلات و تخصص لازم برای مدیریت رستوران

اگرچه برای مدیریت رستوران هیچ الزامی در برخورداری از مدرک تحصیلی در یک رشته مرتبط وجود ندارد، اما معمولا مدیران موفق در رشته­هایی چون مدیریت رستوران، مدیریت مهمان­داری، مدیریت خدمات غذا و مدیریت بازرگانی تحصیل نموده­اند. البته رستوران دارانی که در دوره­های خصوصی شرکت کرده­اند نیز عملکرد مطلوبی را به عنوان یک رستوران دار ارائه می­کنند. با این وجود نمی­توان اهمیت مهارت، علاقه و تجربه را مدیریت رستوران نادیده گرفت. در واقع مدیریت رستوان جایگاهی است که برای کسب و حفظ آن، بیشتر باید در حین کار خودتان را بروز کنید.

جمع بندی و سوالات متداول

در نهایت نتیجه می­گیریم که یک مدیر رستوران باید از مهارت­ هایی چون روابط عمومی بالا، استراتژی­های بازاریابی، آشنایی با نرم افزار رستوران و.. برخوردار باشد تا بتواند مسئولیت خود را به بهترین ممکن انجام دهد. همچنین ناگفته نماند که افزون بر نکات کلیدی مذکور، کیفیت غذا نیز جزء اساسی­ترین فاکتورهای قابل بررسی برای یک رستوران دار است. ناگفته نماند که مدیریت بهینه رستوران تا حد زیادی وابسته به راهیابی رستوران به محیط نرم افزاری است تا سهولت کاربری در استفاده از منو و کنترل بهتر وضعیت اتفاق بی­افتد.

اصلی ­ترین وظیفه مدیر رستوران چیست؟

اصلی­ ترین و اساسی ­ترین وظیفه یک مدیر رستوران، تلاش برای ایجاد نظم بین کارکنان، سوددهی بیشتر رستوران و نظارت بر روی انجام­گیری صحیح وظایف است.

آیا استفاده از نرم افزار رستوران تاثیری در مدیریت بهتر دارد؟

قطعا بله. نرم افزار رستوران مدیریت را آسان­تر و دقیق­تر می­سازد. به این ترتیب مدیر رستوران می­ تواند تنها با استفاده از یک اپلیکیشن نظارتی جامع و کامل بر روی همه امور داشته باشد.

چگونه می­ توانیم برای رستوران خود نرم افزار داشته باشیم؟

روماک سافت به عنوان نمایندگی رسمی فروش و پشتیبانی نرم افزار سپیدز، اعم از نرم افزار رستوران و.. اینجاست تا رستوران شما بهترین نرم افزار مدیریتی را داشته باشد. در پاسخ به اولین سوالی که در این مطلب پرسیده شد که: «از کجا شروع کنیم؟» باید بگوییم برای آغاز یک مدیریت مطلوب و اصولی می­توانید از نرم افزار رستوران خود شروع کنید. جهت اطلاع بیشتر و مشاوره رایگان کلیک کنید.